Viva Barca Hungary

Viva Barca Hungary

Ez a San Mamés, de tilos hibázni!

2015. február 08. - poster1

Óriási esélyt kapott az FC Barcelona azzal, hogy a Real Madrid csúfos, 4-0-s vereséget szenvedett az Atlético Madrid otthonában szombaton délután, ám a katalánoknak meg kell majd dolgozniuk azért, hogy a lehetőséggel éljenek, hiszen Bilbaoban vizitálnak. Az Athletic ugyan idén finoman szólva sem brillírozik, és a tabellán csupán öt pontra van a már kiesést jelentő helytől a 12. pozíciót elfoglalva, ám ez nem tévesztheti meg Messiéket.

 

Az Athletic az elmúlt években rendre a nemzetközi kupaszereplést érő helyekért harcolt, s noha a középmezőny sűrűsége miatt még idén sem kell lemondania erről, az ingatag teljesítménye alapján egyelőre nem ez az elsődleges célja. Annál is inkább, mert csupán öt egységgel gyűjtött többet eddig, mint a már kieső Granada.

Kettő nagyon fontos tényező van azonban, ami arra inti a Barcelonát, hogy a fentiek ellenére a lehető legkomolyabban vegye a mérkőzést. Egyrészt az Athletic az ősszel a Bajnokok Ligájában szerepelt, a hármas terhelés pedig azoknál a csapatoknál, akik számára ez újdonság, a bajnokságban problémákat okozhat. Természetes folyamat, a játékosok a BL presztízse miatt tudat alatt arra jobban koncentrálnak, a lábak fáradnak, így rosszabb eredmények jönnek, ergo a baszkok tabellán elfoglalt helyezése nem a kvalitásukat mutatja, hanem a fenti jelenséget.

Másrészt Ernesto Valverde mester noha lassan ugyan, de kezdi összekapni a csapatát. Az elmúlt öt mérkőzésének elemzéséből ugyan ugrásszerű fejlődést nem lehet látni, de vannak figyelemre intő jelek. A Villarreal otthonában ki lehet kapni, a ligautolsó Levantét pedig meg kell verni még a saját pályáján is. Az Athletic azonban győztesen jött ki a Málaga elleni kupapárharcból, hazai pályán pedig 1-1-es döntetlent ért el a párharc két meccse között, ami elsőre rossz eredménynek tűnhet, ám a Málaga a bajnokságban a hetedik helyen áll, és többek között a Barcelonát is 0-0-án tartotta még az ősszel. Valverde egyébként három játékosára nem számíthat csupán, Iraola eltiltott, Iturraspe és Guillermo pedig sérültek.

Ennek a két tényezőnek a kombinációja azzal a kiegészítéssel, hogy az elmúlt években rendre megszenvedett a katalán gárda Baszkföldön, intő jel kell legyen. Pláne egy olyan lehetőség kapujában, ami a Real Madrid 4-0-s vereségével adódott a Barcelona előtt. Amennyiben Luis Enrique csapata nyer vasárnap este, úgy egy pontra megközelíti a listavezető ősi riválist a pontvadászatban.

A héten végre pihenhetett a Barcelona, a vasárnapi bajnoki összecsapás után hétfőn vezényelt egy regeneráló edzést Luis Enrique, majd kétnapos pihenőt adott fiainak, akik így tehát csütörtök óta készülnek az Athletic elleni találkozóra. Az első keret teljes egésze dolgozni tudott a héten, kivéve a már régóta sérült Vermalent és a januári sérülése óta még mindig csak egyéni edzésmunkát végző Douglast.

A Barcelona kivételes formát tudhat maga mögött, az Anoetában elszenvedett vereség óta az összes találkozóját megnyerte, ráadásul a madridi derbin a Real Madridot könnyedén legyőző Atlético Madridot háromszor is két vállra fektette három héten belül. Az alapok tehát adottak, néhány egyéni teljesítményben van még potenciál, mint például Suárez vagy a középpályások teljesítményében, valamint kérdéses, hogy a klub körüli botrányok - a bírósági idézés és az elnökség megosztottsága - hogyan hatnak az együttesre vagy, hogy egyáltalán hatnak-e rá. Bár a januári cirkuszból remekül jött ki a csapat.

Az Athletic nagyon nehéz ellenfél, főleg a saját stadionjában, de ez a Barcelona motivált, ezúttal kipihent is, van intenzitás a játékában, azaz most nem hibázhat, mert még bőven nincs abban a fázisban, hogy egy pontveszést botlásnak lehessen nevezni.

Athletic Bilbao - FC Barcelona:
Bilbao, San Mamés
21:00
Vezeti: Mateu Lahoz
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

Athletic: Gorka - Etxeita, Gurpegi, Laporte, Balenziaga- Unai López, Iturraspe, Rico, Muniain - Marcos, Aduriz.

FCB: Bravo - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Busquets, Rakitic, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar.

Forrás:eurobarca.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://vivabarcahungary.blog.hu/api/trackback/id/tr827162331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása